diumenge, 20 de febrer de 2011

Drech de recebre informacion :: Potestas accipiendi nuntiosTot individú a drech a la libertat d’opinion e d’expression, çò qu’implica lo drech d’èsser pas carcanhat per sas opinions e lo de cercar, de recebre e d’espandir, sense consideracion de frontièras, las informacions e las idèas per quin mejan d’expression que siá.
Declaracion universala dels dreches umans, art. 19

Tota persona té dret a la llibertat d’opinió i d’expressió; aquest dret inclou el de no ser molestat a causa de les pròpies opinions i el de cercar, rebre i difondre les informacions i les idees per qualsevol mitjà i sense límit de fronteres.
Declaració universal dels drets humans, art. 19

Suae quisque ipsius libertatis potestatem habet, et opinandi et loquendi, de sua sententia nulla molestia affectus, atque nuntios et opiniones indagandi accipiendi divulgandi omnibus modis et nullis impedimentis.
Declaratio hominis jurum universa, art. 19

Ĉiu havas la rajton je libereco de opinio kaj esprimado; ĉi tiu rajto inkluzivas la liberecon havi opiniojn sen intervenoj de aliaj, kaj la rajton peti, ricevi kaj havigi informojn kaj ideojn per kiu ajn rimedo kaj senkonsidere pri la landlimoj.
Universala Deklaracio de homaj rajtoj, art. 19

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada